Nie strzelaj w Sylwestra Centrum adopcyjne

Nie strzelaj w Sylwestra

Kampania „Nie strzelaj w Sylwestra!” pragnie przekazać ważny apel o odpowiedzialność w stosunku do używania fajerwerków podczas Sylwestrowej Nocy. Chwila wspaniałego widowiska na niebie, choć piękna dla ludzi, może być traumatycznym przeżyciem i szokiem dla wielu Zwierząt.

Podczas tej niezwykłej chwili, gdy zimne ognie malują niebo, towarzyszy im ogromny huk, który dla Zwierząt staje się prawdziwym koszmarem. Wiele z nich, w panice, ucieka, często narażając się na niebezpieczeństwo wypadków lub zawał serca.

Apelujemy o refleksję nad ceną tej chwili radości i o zastanowienie się, czy warto sprawić, by Noc Sylwestrowa była traumatycznym przeżyciem dla naszych Zwierzęcych Przyjaciół.

Oprócz apelu o powściągliwość, kampania ta ma również na celu edukację społeczeństwa. Co roku przedstawiamy praktyczne wskazówki, jak zachować się w tym czasie, jak zabezpieczyć naszych czworonożnych towarzyszy, abyśmy wszyscy mogli cieszyć się radością Sylwestrowej Nocy bez narażania na niebezpieczeństwo naszych ukochanych Zwierząt. Bezpieczny Sylwester dla Wszystkich zaczyna się od naszych decyzji i świadomości.