Dwa światy – Psi los

Zapraszamy do obejrzenia wystawy poświęconej sytuacji bezdomnych Zwierząt w Polsce. Jest to kampania edukacyjna Fundacji ADA, która ma na celu zwrócić uwagę na trudną sytuację schroniskowych Zwierząt. Odwiedzający poznaje warunki prawne dotyczące opieki nad bezdomnymi Zwierzętami oraz ma możliwość przebywania w statystycznym, schroniskowym Psim boksie
i odczucia jakie towarzyszy czworonogom w takim miejscu. Oprócz zetknięcia się z typowym schroniskiem dla Zwierząt odwiedzający ma również okazję na zapoznanie się z innowacyjnym na skalę światową rozwiązaniem jakim jest Psia Wioska czyli koncepcja domków zamiast boksów z pełnym wyposażeniem mieszkalnym, dająca poczucie normalności Zwierzętom. Pomysłodawcą Psiej Wioski jest Doktor Radosław Fedaczyński.

Dlaczego Psia Wioska?
Zobacz.

@fundacja.ada Dlaczego Psia Wioska ?

Dwa światy – psi los.
Zobacz.

@fundacja.ada Dwa światy PSI LOS Zobacz różnicę pomiędzy ustawowym schroniskiem a Psią Wioską wymyśloną przez Doktora Radka Wybierz lepszy świat dla Zwierząt 🙏